Actueel

Blog: Regels jaarlijkse huurverhoging van 1 juli 2022

Als je een woning huurt kan het zijn dat je binnenkort een aanzegging van de huurverhoging ontvangt. Misschien heb je deze al wel ontvangen. De huur mag namelijk vanaf 1 juli 2022 weer worden verhoogd. Hoe hoog deze huurverhoging mag zijn leggen wij in dit blog uit.

Blog: Interview Irene over Huurteams Nijmegen

Per 1 mei 2022 stopt Irene als directeur bij Huurteams Nijmegen. Irene heeft meer dan 9 jaar bij Huurteams Nijmegen gewerkt. Met dit interview geven wij meer inzicht in de functie van directeur bij Huurteams Nijmegen, maar ook hoe Irene persoonlijk haar werk bij ons heeft ervaren. 

Ten eerste, hoe en wanneer ben jij bij Stichting Huurteams Nijmegen begonnen?

Tijdens mijn studententijd was ik actief binnen Studentenvakbond AKKU. Huurteams is in 2009 opgericht op initiatief van AKKU. Aan het einde van mijn studie was er toevallig een vacature beschikbaar voor coördinator. Dit bleek een goede match te zijn. Deze functie is later omgezet naar de vacature van directeur.

Vacature bestuurders Stichting Huurteams Nijmegen

Huurteams Nijmegen zoekt per 1 juli 2022 een bestuurder op vrijwillige basis! Deze functie biedt de kans om in een bestaande organisatie met een jong en enthousiast bestuur op te trekken en de stichting naar eigen inzicht op een (nog) hoger niveau te brengen!

Blog: Gemaakte afspraken na uitspraak van de Huurcommissie ongeldig!

Aanvullende (huurprijs)afspraken na een uitspraak van de Huurcommissie gelden niet! 

Het gebeurt regelmatig dat de verhuurder een te hoge huurprijs vraagt van zijn huurders.

Blog: Verhoging voorschot servicekosten 2022

De energieprijzen stijgen hard. Niet alleen gas wordt duurder, maar elektriciteit ook. Vaak zien we dat huurders hun energiekosten via de verhuurder betalen. Veel verhuurders verhogen daarom nu de servicekosten, soms zelfs met terugwerkende kracht. In dit blog leggen wij uit waarom dat niet zomaar mag.

Vacature: vrijwilliger communicatie Huurteams Nijmegen (± 4 uur per week)

Huurteams Nijmegen zoekt een vrijwilliger voor externe communicatie. Het doel van deze functie is het vergroten van de naamsbekendheid van Huurteams Nijmegen, zodat mensen die onze diensten nodig hebben, de weg naar onze dienstverlening weten te vinden.

Wetsvoorstel goed verhuurderschap

Met het wetsvoorstel goed verhuurderschap krijgen gemeenten de mogelijkheid om landelijk geüniformeerde algemene regels in te stellen ter bevordering van goed verhuurderschap.